BMI-calculator voor berekenen gewichtsverlies

BMI berekenen en voor uzelf een realistisch gewichtsdoel bepalen.

Er bestaat geen "perfect gewicht" dat bij iedereen past, maar de Body Mass Index-calculator is een goede manier om in te schatten of u een gezond gewicht heeft. Het kan ook worden gebruikt als gids bij het stellen van realistische doelstellingen voor gewichtsverlies.

BMI berekenen met onze BMI-calculator

Bekijk in welke gewichtscategorie u valt door onze BMI-calculator te gebruiken.

Geef een nummer op
Geef een nummer op
Ontdek uw BMI nu

Wat is BMI?

Een eenvoudig instrument om te weten in welke gewichtsklasse u valt

De Body Mass Index is een van de meest populaire en gebruiksvriendelijke tools om uw gewichtsklasse te berekenen.  Bij het berekenen van BMI toont men het verband tussen gewicht en lengte aan. De BMI-calculator kan u helpen een gezond gewicht te bepalen op basis van uw lengte.

Volgens de Body Mass Index worden mensen ingedeeld in vijf klassen: ondergewicht, normaal gewicht, overgewicht, obesitas en extreme obesitas.

tableau-bmi-nl

Een universele maatstaf

Het berekenen van de BMI is identiek voor beide geslachten

De BMI van een vrouw en de BMI van een man wordt op dezelfde manier berekend. Als de BMI-waarde van een volwassene te hoog is, kunnen de gezondheidsrisico’s aanzienlijk toenemen. Het overschrijden van de gezonde BMI-klasse kan het risico op het ontwikkelen van aandoeningen, zoals diabetes, hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, artritis of slaapapneu verhogen.

Voor meer informatie: https://www.who.int

Als uw BMI 25 of hoger is, raden we aan om te starten met het nemen van stappen om een gezond BMI te bereiken, zoals eetgewoontes veranderen, meer lichaamsbeweging of praten met een professionele zorgverlener over uw gewicht en algemene gezondheid.

In combinatie met een gezond dieet en lichaamsbeweging kan XL-S MEDICAL u helpen om gewicht te verliezen.
Bekijk ons productengamma om te weten welk product het meest geschikt is voor u.

Is uw BMI accuraat?

Hoewel een BMI-calculator gebruiken een goede manier is om te bepalen of uw gewicht uw gezondheid in gevaar brengt, moet de calculator worden gebruikt in combinatie met andere hulpmiddelen voor een nauwkeuriger resultaat. De BMI kan een goede weerspiegeling zijn van iemands lichaamsvetsamenstelling omdat het de gewicht-lengterelatie uitdrukt.

De BMI biedt een nauwkeurigere meting dan alleen lichaamsgewicht, maar het maakt geen onderscheid tussen vet en spieren. In feite is er een sterke correlatie tussen BMI en de hoeveelheid vet bij iemand met een meer sedentaire levensstijl.

Hoewel BMI laat niet zien waar het lichaam uw vet opslaat, heeft onderzoek aangetoond dat mensen met meer gewicht rond hun taille, een hoger risico op gezondheidsproblemen lopen.

OPMERKING: BMI-gidsen zijn mogelijks niet nauwkeurig voor personen met een hoge spiermassa of zwangere vrouwen en zijn mogelijk geen goede maatstaf voor kinderen of ouderen.

bmi-visual-weight

Met XL-S MEDICAL
kunnen jouw kleine inspanningen een groot verschil maken.

XL-S MEDICAL is een klinisch bewezen oplossing voor effectief & gezond gewichtsverlies.