Skip to main content

Bereken je BMI

Je BMI berekenen en voor jezelf een realistisch gewichtsdoel bepalen.

 

 

Er bestaat geen "perfect gewicht" dat bij iedereen past, maar de Body Mass Index-calculator is een goede manier om in te schatten of je een gezond gewicht hebt. Het kan ook worden gebruikt als leidraad bij het bepalen van realistische doelstellingen voor gewichtsverlies.

Image
bmi
cm
kg
BEREKEN

Ondergewicht

Normaal gewicht

Overgewicht

Obesitas

Morbide obesitas

Healthy

Dit wil zeggen dat je gewicht binnen de norm ligt voor je lengte. Een gezond gewicht voor je lichaam ligt tussen een BMI van 18,5 tot 24,9. XLS MEDICAL kan je helpen om je gezond gewicht te bereiken en te behouden.

ONTDEK AL ONZE PRODUCTEN

Dit wil zeggen dat je gewicht binnen de norm ligt voor je lengte. Een gezond gewicht voor je lichaam ligt tussen een BMI van 18,5 en 24,9.
XLS MEDICAL kan je helpen om je gezond gewicht te behouden.

Dit betekent dat je gewicht in vergelijking met uw lengte te laag is. XLS MEDICAL raadt je niet aan om gewicht te verliezen. We adviseren u om een gezond gewicht te bereiken door contact op te nemen met een professionele zorgverlener.

Je BMI ligt boven de ideale gewichtsklasse of de ideale BMI-klasse die binnen een bereik van 18,5 tot 24,9 ligt. XLS MEDICAL kan je helpen op een gezonde en efficiënte manier extra gewicht te verliezen. Voor meer informatie, neem contact op met je professionele zorgverlener.

Je BMI is zeer hoog en ligt binnen het bereik of bevindt zich in de BMI-catergorie van obesitas. Voor zwaarlijvige mensen is het risico op gezondheidsproblemen zoals diabetes type-2 of hartaandoeningen hoger dan voor mensen met een lagere BMI. Voor uw algemene gezondheid is het belangrijk dat je wijzigingen in je eetpatroon aanbrengt en contact opneemt met uw professionele zorgverlener voor meer informatie. XLS MEDICAL is er om u een duwtje in de rug te geven. Voor meer informatie, neem contact op met uw professionele zorgverlener.

Je BMI is zeer hoog en ligt binnen het bereik of bevindt zich in de BMI-catergorie van morbide obesitas. Voor zwaarlijvige mensen is het risico op gezondheidsproblemen zoals diabetes type-2 of hartaandoeningen hoger dan voor mensen met een lagere BMI. Voor uw algemene gezondheid is het belangrijk dat je wijzigingen in je eetpatroon aanbrengt en contact opneemt met uw professionele zorgverlener voor meer informatie.

 

Ondergewicht

< 18,5

Normaal gewicht

18,5 - 24,9

Overgewicht

25 - 29,9

Obesitas

30 - 34,9

Morbide obesitas

> 35

WAT IS BMI?
 

Een eenvoudig instrument om te weten in welke gewichtsklasse je valt

 

De Body Mass Index is een van de meest populaire en gebruiksvriendelijke tools om je gewichtsklasse te berekenen.

Je BMI toont het verband aan tussen gewicht en lengte en kan je helpen om een gezond gewicht te bepalen op basis van je lengte.

 

Volgens de Body Mass Index worden mensen ingedeeld in vijf klassen: ondergewicht, normaal gewicht, overgewicht, obesitas en morbide obesitas. De BMI kan gebruikt worden om te bepalen hoeveel gezondheidsrisico's een persoon kan lopen als gevolg van zijn/haar gewicht.

EEN UNIVERSELE MAATSTAF
 

Het berekenen van de BMI is identiek voor beide geslachten
 

De BMI van een vrouw en die van een man wordt op dezelfde manier berekend. Als de BMI-waarde van een volwassene te hoog is, kunnen de gezondheidsrisico’s aanzienlijk toenemen. Het overschrijden van de gezonde

BMI-klasse kan het risico op het ontwikkelen van aandoeningen, zoals diabetes, hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, artritis of slaapapneu verhogen.

 

Als je BMI 25 of hoger is, raden we aan om stappen te ondernemen om een gezonde BMI te bereiken, zoals eetgewoontes veranderen, meer lichaamsbeweging of praten met een professionele zorgverlener over je gewicht en algemene gezondheid.

 

In combinatie met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging kan XLS MEDICAL je helpen om gewicht te verliezen.

 

Bekijk ONS PRODUCTENGAMMA om te weten welk product het meest geschikt is voor jou.

 

Image
bmi-meatures

 

Is de BMI accuraat?

 

Hoewel een BMI-calculator gebruiken een goede manier is om te bepalen of je gewicht je gezondheid in gevaar brengt, moet de calculator worden gebruikt in combinatie met andere hulpmiddelen voor een nauwkeuriger resultaat. De BMI kan een goede weerspiegeling zijn van iemands lichaamsvetsamenstelling omdat het de gewicht-lengterelatie uitdrukt.

 

De BMI biedt een nauwkeurigere meting dan alleen lichaamsgewicht, maar het maakt geen onderscheid tussen vet en spieren. In feite is er een sterke correlatie tussen BMI en de hoeveelheid vet bij iemand met een meer sedentaire levensstijl.

 

Hoewel BMI niet laat zien waar het lichaam vet opslaat, heeft onderzoek aangetoond dat mensen met meer gewicht rond hun taille, een hoger risico op gezondheidsproblemen lopen.

 

De meest nauwkeurige manier om je gezondheidsrisico te beoordelen bestaat uit het berekenen van je BMI in combinatie met het meten van je tailleomtrek en rekening houdend met je levensstijl. Een BMI-calculator kan nuttig zijn om je doelstelling voor gewichtsverlies vast te leggen. Streven naar gewichtsvermindering met 2 BMI-punten per keer kan een realistische manier zijn om doelen te stellen.

 

OPMERKING: De BMI-leidraad is mogelijks niet nauwkeurig voor personen met een hoge spiermassa of zwangere vrouwen en mogelijks geen goede maatstaf voor kinderen of ouderen.

 

Featured Tips Slider