Skip to main content
Detail Tips
TERUG NAAR ALLE TIPS
BETER ETEN

Dinner

Spicy_tacos_with_sweet_potato_and_guacamole

 

Pittige taco's met zoete aardappel en guacamole


30 min | 4 personen

 

  • Ingrediënten
  • 2 grote zoete aardappelen in blokjes

  • 1 tl chilipoeder of minder als je het minder pittig wilt

  • 1/2 tl komijn

  • 1 tl paprika

 

  • Guacamole
  • 3 eetrijpe avocado’s

  • 50 gr kerstomaatjes

  • 1 limoen

  • verse koriander

 

  • Andere ingrediënten
  • 1 pak Santa Maria taco schelpen

  • 1 pak Santa Maria taco tubs

  • 1 fles Santa Maria salsa mild of pikant

  • 50 gr walnoten

  • 75 gr veldsla

  • 75 gr geraspte kaas

  • peper en zout

 

  • Instructies
  • Kook de blokjes zoete aardappel voor ongeveer 10 minuten of tot ze net beetgaar zijn. Giet af en laat even uitlekken.

  • Maak ondertussen de guacamole door de avocado met een vork te prakken. Meng dit met 50 gr van de fijngesneden kerstomaatjes. Voeg wat gehakte koriander toe en wat limoensap. Breng op smaak met zout en peper.

  • Verhit een koekenpan en doe hier de zoete aardappelblokjes in. Voeg de kruiden toe en bak ongeveer 2 minuten tot alle blokjes met de kruiden bedekt zijn en breng op smaak met peper en zout.

  • Neem de taco schelpen en doe eerst een plukje sla in de schelpen, gevolgd door een flinke schep guacamole, dan de zoete aardappel en maak het af met walnoten, salsa en geraspte kaas.

  • Eet smakelijk!

 

Voedingswaardes

Calorieën 523kcal

Koolhydraten 38g

Eiwit 13g

Vet 39g

   Verzadigd vet 9g

Cholesterol 20mg

Natrium 539mg

Kalium 1270mg

   Vezels 15g

   Suiker 6g

   Vitamine A 9416IU

   Vitamin C 29mg

   Calcium 214mg

   Ijzer 3mg

 

Tags: zoete aardappel, tex mex
Dieettype: diner
Dieetrestricties: vegetarisch, notenvrij

 

 

Griekse kip met pittige salade

 

Image
Greek_chicken_with_spicy_salad

 

2 personen | 8 uur 40 min

 

 

Benodigdheden

 


Oven

 

  • Ingrediënten
  • 2 kippenbouten

  • 2 el olijfolie

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 tl gedroogde oregano

  • 1 tl gedroogde rozemarijn

  • 1 tl tijm

  • zeste van 1 citroen

  • peper en zout

  • 1 bosje radijzen, schoongemaakt in plakjes of kwartjes gesneden

  • 1 venkel gesneden

  • 2-3 lente-uitjes gesnipperd

  • tuinkers voor de garnering

 

  • Dressing
  • 2 el olijfolie

  • 1 el pittige mosterd

  • Optioneel: snufje cayennepeper

  • 1 el citroensap

  • peper en zout

 

  • Instructies
  • Doe de kippenbouten in een grote schaal en maak de marinade door de olijfolie, de geperste knoflook, de oregano, rozemarijn, tijm en zeste van de citroen te mengen. Doe er wat peper en zout bij. Bestrijk de kippenbouten rijkelijk met de marinade. Dek af en laat 8 uur marineren.

  • Maak de salade door de ingrediënten te mengen in een kom.

  • Verwarm de oven op 200°C en doe de kippenbouten in een ovenschaal en laat ze ongeveer 30 minuten bakken tot ze gaar zijn.

  • Doe de dressing door de salade en serveer dit met de kip.

 

 

Bewaren

Bewaar de kip in de koeling.

Bewaar de salade en de dressing apart in afgesloten potjes

 

Serveren

Warm de kip even op in de oven. Serveer met de salade.

 

Voedingswaardes

Calorieën 554kcal

Koolhydraten 13g

Eiwit 21g

Vet 47g

   Verzadigd vet 9g

Cholesterol 111mg

Natrium 256mg

Kalium 866mg

   Vezels 5g

   Suiker 1g

   Vitamine A 365IU

   Vitamin C 25mg

   Calcium 101mg

   Ijzer 2mg

 

Tags; paleo, kip, radijs
Dieettype: diner
Dieetrestricties: glutenvrij, lactosevrij, notenvrij

 

 

Zalm met Hollandse groenten ‘en papilotte’

 

 

Image
Salmon_with_vegetable_mix

 


2 personen | 30 minuten

 

  • Ingrediënten
  • 2 zalmfilet (diepvries)

  • 2 takjes tijm

  • 50 ml groentebouillon

  • peper

  • zout

  • 2 partjes citroen

  • 400 gr gemengde diepvriesgroenten

 

  • Instructies
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.

  • Bak de diepvriesgroenten een paar minuutjes aan in een koekenpan.

  • Knip het bakpapier in 2 grote stukken en verdeel de groenten in het midden. Leg de zalmfilet met de huid naar beneden op de groenten. Doe er een partje citroen bij en een takje tijm.

  • Breng de zalm op smaak met peper en zout. (de huid eet je in dit geval niet op, maar is wel handig om de zalmfilet samen te houden in de oven)

  • Giet een klein scheutje bouillon bij elk van de pakketjes.

  • Vouw de pakketjes eerst dicht in de lengte en daarna de korte zijden. Zorg dat ze goed dicht blijven (of gebruik aluminiumfolie) en leg ze op een bakplaat.

  • Zet in de oven voor 25 minuten en serveer meteen. (Dit kan ‘en papilotte’ of serveer de inhoud op een bord)

 

Voedingswaardes

Calorieën 342kcal

Koolhydraten 27g

Eiwit 36g

Vet 11g

   Verzadigd vet 2g

Cholesterol 83mg

Natrium 160mg

Kalium 1159mg

   Vezels 8g

   Vitamine A 10264IU

   Vitamin C 22mg

   Calcium 68mg

   Ijzer 3mg

 

Tags: zalm, 
Dieettype: diner
Dieetrestricties: glutenvrij, notenvrij, lactosevrij

 

 

Ovenschotel met gehakt en wortelgroenten

 

 

Image
Oven_dish_with_meatballs_and_root_vegetables

 

 

Ondanks dat dit een éénpansgerecht is, blijf je best in de buurt van de oven want elke 10 minuten moet er een ingrediënt toegevoegd worden. Natuurlijk kan je ook andere groenten gebruiken of ervoor kiezen om – bijvoorbeeld – de biet al van tevoren te koken. Dat bespaart wat tijd, maar echt veel werk is het niet.

 

3 personen | 1 uur

 

  • Ingrediënten
  • 1 grote rode biet in stukken van 2 cm gesneden

  • 1 grote zoete aardappel in stukken van 2 cm gesneden

  • 1 rode ui in vieren

  • 1 paprika in stukken

  • 2 grote wortels in stukken

  • 2 el olijfolie

  • peper

  • zout

  • 300 gr rundergehakt

  • 1 el gedroogde kruiden

  • 200 gr kerstomaatjes

  • 3 eieren

  • sla om te serveren

  • Verse peterselie, fijngehakt, om te serveren

 

  • Instructies
  • Verwarm de oven voor op 200˚C.

  • Begin met het braden van de biet. Doe deze in een ruime ovenschaal, besprenkel met wat olie, peper en zout​ en rooster voor ongeveer 20 minuten. Haal uit de oven en voeg de rode ui, paprika en wortel toe. Voeg er desgewenst nog wat olie, peper en zout aan toe en zet terug in de oven voor 20 minuten.

  • Kruid het gehakt met peper, zout en gedroogde kruiden naar keuze. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel het gehakt en de kerstomaatjes over de groenten. Zet terug in de oven voor 10 minuten.

  • Haal de schotel opnieuw uit de oven en maak drie gaten waar je de eieren in breekt. Zet wederom voor 10 minuten in de oven. Haal de schotel uit de oven en serveer met sla en wat verse kruiden.

 

Voedingswaardes

Calorieën 504kcal

Koolhydraten 24g

Eiwit 26g

Vet 34g

   Verzadigd vet 10g

Cholesterol 235mg

Natrium 213mg

Kalium 978mg

   Vezels 5g

   Suiker 11g

   Vitamine A 14747IU

   Vitamin C 73mg

   Calcium 89mg

   Ijzer 4mg

 

Tags: paleo, gehakt
Dieettype: diner
Dieetrestricties: glutenvrij, lactosevrij, notenvrij

 

 

Granaatappel kip met parel couscous

 

Image
Pomegranate_chicken_with_pearl_couscous

 

 

4 personen | 30 minuten

 

  • Ingrediënten
  • 600 gr kipfilet

  • 2 el harissa

  • 1 el olie

  • 100 gr granaatappelzaadjes

  • Scheutje granaatappelsap

  • 25 gr geroosterde amandelvlokken

  • 200 gr couscous

  • 1 bouillonblokje

  • 1 rode ui

  • Enkele blaadjes munt

 

  • Instructies
  • Smeer de kipfilets in met de harissa pasta ,bak ze goudbruin en gaar in de olie.

  • Giet net voor de kip gaar is wat granaatappelsap erbij en laat dit zachtjes inkoken zodat je een pittig en zoet laagje rondom de kip krijgt.

  • Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe het bouillonblokje in het kokend water. Dit komt de smaak ten goede! (maar zout kan natuurlijk ook als je daar de voorkeur aan geeft).

  • Meng de couscous met de granaatappel en de fijn gesneden rode ui en munt. Snij de kip in stukjes en leg op de couscous. Bestrooi met de granaatappel en geroosterde amandelschilfers en serveer meteen.

 

Voedingswaardes

Calorieën 469kcal

Koolhydraten 50g

Eiwit 40g

Vet 11g

   Verzadigd vet 2g

Cholesterol 96mg

Natrium 283mg

Kalium 825mg

   Vezels 5g

   Suiker 7g

   Vitamine A 96IU

   Vitamin C 8mg

   Calcium 42mg

   Ijzer 2mg

 

 

Tags: kip, couscous
Dieettype: diner
Dieetrestricties: lactosevrij

Related Tips