Skip to main content
Detail Tips
TERUG NAAR ALLE TIPS
BETER ETEN

Lunch

Chorizobowl

 

CHORIZOBOWL

 

10 min | 1 persoon

 

  • Ingrediënten
  • 50 gr chorizo in blokjes gesneden

  • Flinke pluk veldsla of andere sla naar keus

  • 50 gr kerstomaatjes

  • 1 ei

  • ¼ komkommer in plakjes

  • 1 el zelfgemaakte pesto

 

  • Instructies
  • Bak eerst de chorizo uit. Doe geen vet in de pan. Er komt enorm veel vet uit de chorizo dus dat is niet nodig. Laat even bakken tot ze krokant zijn en laat dan uitlekken op keukenpapier.
  • Bak het ei zoals jij het lekker vindt.
  • Doe veldsla in een kom en top dit met komkommerplakjes, tomaatjes, de uitgebakken chorizo en het eitje.
  • Doe wat van de pesto eroverheen.

 

Nutrition Facts

Amount Per Serving

Calories 228 Calories from Fat

Fat 16g

   Saturated Fat 6g

Cholesterol 195mg

Sodium 677mg

Potassium 272mg

Carbohydrates 4g

   Fiber 1g

   Sugars 2g

Protein 15g

   Vitamin A 715IU

   Vitamin C 14mg

   Calcium 35mg

   Iron 2mg

 

Tags: chorizo, paleo
Diettype: ontbijt, lunch
Diet restrictions: glutenvrij, lactosevrij,

 

Croque met camembert, spek en walnoten

 

Image
Toasted_sandwich_with_camembert__bacon_and_walnuts

 

 

10 min | 2 personen

 

  • Ingrediënten
  • 4 sneden zuurdesem brood

  • handje spinazie

  • paar plakjes ontbijtspek

  • paar walnoten

  • camembert

 

  • Instructies
  • Snij plakken van de camembert en beleg een kant van de boterhammen met camembert, walnoten, spinazie en het spek. Druk het met de andere boterham erop even goed aan.
  • Het handigste is het om de walnoten als eerste op de camembert te leggen zodat ze er goed insmelten. Dat eet straks wat makkelijker.
  • Doe in je croque-apparaat tot de kaas lekker gesmolten is en eet als ze nog warm zijn!

 

Nutrition Facts

Amount Per Serving

Calories 479

Fat 11g

   Saturated Fat 5g

Cholesterol 18mg

Sodium 927mg

Potassium 368mg

Carbohydrates 74g

   Fiber 4g

   Sugars 4g

Protein 22g

   Vitamin A 2549IU

   Vitamin C 7mg

   Calcium 178mg

   Iron 5mg

 

Tags: sandwich,
Diettype: lunch
Diet restrictions:

 

 

Gevulde avocado met tonijnsalade

 

 

Image
Stuffed_avocado_with_tuna

 

 

15 min | 4 personen

 

  • Ingrediënten
  • 2-3 avocado's rijp

  • 2 blikjes tonijn op olijfolie

  • handvol kerstomaatjes

  • 2 el kappertjes beetje gehakt

  • 3 el mayonaise homemade

  • bieslook verse

  • 3 eieren gekookt, in stukjes

  • 2 lente uitjes in kleine ringetjes

  • zout en peper

 

  • Instructies
  • Begin met het maken van je tonijnsalade. Giet de blikjes tonijn af en breek grote stukken tonijn in stukjes in een kom.
  • Snij de tomaatjes in vieren of in helften en voeg bij de tonijn. Snij de bieslook kleiner en voeg de kappertjes en lente ui toe.
  • Voeg de eieren en de mayo toe en meng het allemaal samen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Open de avocado's op het laatste moment vlak voor je het gaat serveren en verwijder de pit.
  • Haal een beetje van het vlees eruit en snij dit door de tonijnsalade.
  • Schep de tonijnsalade in de bootjes en serveer meteen

 

Nutrition Facts

Amount Per Serving

Calories 317

Fat 23g

   Saturated Fat 4g

Cholesterol 132mg

Sodium 357mg

Potassium 680mg

Carbohydrates 10g

   Fiber 7g

   Sugars 1g

Protein 21g

   Vitamin A484IU

   Vitamin C 14mg

   Calcium 41 mg

   Iron 2mg

* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie – a day diet

 

Tags: tonijn, avocado, paleo, koolhydraatarm
Diettype: lunch
Diet restrictions: glutenvrij, lactosevrij

 

Tomaat radijssalade met appel

 

Image
tomato_radish_salad

 

 

10 min | 2 personen

 

 

Maak het een complete maaltijd door de salade te serveren met een stukje kip of vis. Ook erg lekker met gegrilde halloumi!

 

  • Ingrediënten;
  • 100 gr verschillende kleuren tomaatjes

  • 5-8 radijs

  • 1 appel

  • 50 gr rucola

  • 1 el hennepzaad

  • broccoli cress

 

  • Dressing
  • 1 el vijgen dadel azijn

  • 1 el olijfolie

 

  • Instructies
  • Was de tomaten en de radijs en snij in stukken. Doe in een ruime kom samen. Schil de appel en snij in stukjes.
  • Voeg toe aan de kom en strooi er wat hennepzaad en broccolicress bij. Serveer met de rucola.
  • De dressing maak je door eenvoudig de twee ingrediënten te mengen of zo over de salade te schenken.

 

Nutrition Facts

Amount Per Serving

Calories 175

Fat 11g

   Saturated Fat 1g

Sodium 21mg

Potassium 376mg

Carbohydrates 17g

   Fiber 3g

   Sugars 12g

Protein 4g

   Vitamin A 1048IU

   Vitamin C 27mg

   Calcium 64mg

   Iron 2mg

 

Tags: paleo, koolhydraatarm
Diettype: lunch
Diet restrictions: glutenvrij, notenvrij, lactosevrij

 

Snelle wraps met kruidenroomkaas en kip

 

 

Image
Quick_wraps_with_herb_cream_cheese_and_chicken

 

 

10 min | 4 personen

 

  • Ingrediënten
  • 4 stuks Tortillawraps

  • 100 gram roomkaas met kruiden

  • 100 g kipfilet gebakken of gebruik vleeswaren

  • 2 stuks geroosterde paprika uit pot

  • 75 gr gemengde sla

 

  • Instructies
  • Besmeer de wraps dik met de roomkaas.

  • Beleg dit met de sla en de reepjes geroosterde paprika.

  • Leg de gebakken kip hierop en rol stevig dicht.

  • Prik eventueel dicht met een prikker en eet meteen.

 

Notities
Vervang de tortilla door meergranen of volkoren tortilla voor extra vezels.

 

Nutrition Facts

Amount Per Serving

Calories 172kcal

Fat 7g

   Saturated Fat 3g

Cholesterol 30mg

Sodium 364mg

Potassium 237mg

Carbohydrates 18g

   Fiber 1g

   Sugars 3g

Protein 10g

   Vitamin A 1526IU

   Vitamin C 2mg

   Calcium 76mg

   Iron 1mg

 

Tags: kip, roomkaas
Diet type: lunch
Diet restrictions: notenvrij

Related Tips