Skip to main content
Detail Tips
TERUG NAAR ALLE TIPS
KRACHTIGE MINDSET

Ik vind het moeilijk om gemotiveerd te blijven

redk

 

Krachtige manieren om je te blijven richten op je doelstellingen

 

Mindset is het belangrijkste wanneer het aankomt op gemotiveerd blijven tijdens je gewichtsverliestraject.

 

Gemotiveerd blijven is moeilijk. Maar onthoud goed, het is normaal als er dagen zijn waarop het lijkt alsof je je doelstellingen nooit zult halen en het allemaal een beetje te veel wordt. Maar dat is niet uniek als het gaat om gewichtsverlies. Bedenk maar eens hoe je je voelt als je gedemotiveerd bent op je werk, dan ga je ook niet naar je baas om ontslag te nemen. Je werkt door omdat je weet dat het wel weer overgaat.

 

Zelfs olympische sporters hebben wel eens een dag waarop ze geen zin hebben om te trainen, maar ze geven niet op. Op die momenten nemen ze gewoon rust of doen een lichte training en gaan ze de volgende dag weer verder. Probeer je afvalplan op dezelfde manier te benaderen. Accepteer dat twijfel aan jezelf of een gevoel van demotivatie normaal is. Waar het om gaat is hoe je omgaat met die negatieve momenten en slechte dagen.

 

Dit zijn onze beste tips om gemotiveerd te blijven.

 

 •  
 • Maak een lijstje met alle positieve veranderingen tot nu toe, je zult raar opkijken hoe lang dat lijstje is! Het is ook goed om het allemaal eens op papier te zien. Schrijf ook zaken op als hoeveel stappen je nu hebt gezet, hoeveel maaltijden je zelf kookt en hoeveel beter je slaapt.

 • Richt je op hoe je je voelt door deze positieve veranderingen. Denk aan je energieniveau, een beter humeur, fitheid, verbeterde kracht, concentratie en focus.

 • Als iets je niet gelukkig maakt, doe het dan niet. Probeer dingen een beetje te veranderen, probeer eens een nieuwe activiteit of een nieuw recept, denk na over je doelstellingen en pas die zonodig aan.

 • Accepteer dat er dagen zijn waarop je het gewoon even wat rustiger aan moet doen. Ga gerust een keer niet sporten als je er geen zin in hebt, of neem dat glas wijn wel en ga lekker kletsen met die vriend(in).

 Vijf eenvoudige en praktische manieren om jezelf anders te zien

 

Er is absoluut een link tussen lichaamsliefde en algemeen geluk, maar je lichaam koesteren heeft niet alleen te maken met afvallen. Het gaat hierbij ook om anders over je lichaam te denken.

 

Hierbij vijf tips om meer van je lichaam te gaan houden:

 

 •  
 • Verander de manier waarop je tegen jezelf praat. Als je het niet tegen een vriendin zou zeggen, zeg het dan ook niet tegen jezelf! We leveren zo snel kritiek op onszelf. Door je constant op dingen te richten waarvan we vinden dat ze niet goed zijn aan ons lichaam, gaan we ze nog geloven ook. Stop daarmee!

 • Begin de dag positief. Bedenk iedere morgen als je opstaat iets wat je goed vindt aan jezelf en focus je daarop gedurende de rest van de dag.

 • Verander de manier waarop je over jezelf denkt. Roep de innerlijke dialoog die zegt ‘O, mijn armen zijn zo vadsig!’ een halt toe. In plaats daarvan kun je beter denken aan wat je allemaal kunt doen met armen.

 • Heb geen zelfmedelijden. Als een vriendin de dingen op begint te noemen die ze haat aan zichzelf, dan is het makkelijk om daarin mee te gaan en je eigen onvolmaaktheden op te sommen. Maar als je dat doet, kom je in een negatieve spiraal terecht. Geef je vriendin in plaats daarvan een compliment voor iets dat positief aan haar is en verander daarna van onderwerp.

 • Ruim je digitale wereld op. Als je gebruikmaakt van social media, is de kans groot dat je wordt blootgesteld aan een constante stroom met beelden van mensen die je lichaamsjaloezie bezorgen of die je op de een of andere manier het gevoel geven dat je er iets mis met je is. Dat is niet gezond. Stop met het volgen van deze accounts en volg alleen accounts die iets positief te bieden hebben.