Skip to main content
Detail Tips
TERUG NAAR ALLE TIPS
KRACHTIGE MINDSET

Meer bewegen zonder te hoeven sporten

Warrior

 

Als je geen fan bent van sporten, kun je ook andere activiteiten in je dagelijkse routine op nemen

 

Als je geen plezier beleeft aan sporten, zal het inschrijven bij een fitness of een hardloopregime je niet alleen schrik aanjagen, maar waarschijnlijk ook de kans dat je faalt vergroten. Waarom zou je, in plaats van jezelf te dwingen om te sporten, geen manieren bedenken die je de hele dag door meer laten bewegen om op die manier je algehele activiteitsniveau te verhogen?

 

De volgende vijf praktische ideeën kunnen helpen om meer beweging aan je dagelijkse leven toe te voegen.

 

  •  
  • Zet de auto of bus aan de kant – Is het mogelijk om naar je bestemming te lopen? Als dat te ver is, stap dan een of twee haltes eerder uit of parkeer een paar straten verderop. Dit zijn eenvoudige tactieken om je dagelijkse aantal stappen te vergroten.

  • Neem de trap – Al is er een lift of een roltrap; neem toch de trap, of stap halverwege over op de lift.

  • Verdeel het – Als zelfs de gedachte om 15 minuten te sporten je afstoot, deel het dan op in kleinere stukjes. Je kunt misschien thuis wat oefeningen doen tijdens de reclameblokken als je naar je favoriete tv-programma kijkt.

  • Lopen en praten – Als je afspreekt met vrienden, waarom zou je dan niet samen naar jullie eindbestemming wandelen? Of loop een blokje om wanneer je aan het telefoneren bent.

  • Stretchen – Stretchen vergroot je flexibiliteit en werkt zeer kalmerend. Probeer het maar eens terwijl je tv-kijkt of als je net uit bed komt. De yogaroutines van Nudge zijn een geweldige manier om 's ochtends vroeg in beweging te komen en nemen slecht 15 minuten in beslag.

 

Moeilijkheid: Ik kan me geen lidmaatschap van een fitness veroorloven

 

Je hoeft niet naar een fitness te gaan om je lichaam te trainen

 

Als je geen fitnessfan bent kun je op andere manieren je fitnessdoelen bereiken

 

Misschien voel je je in een sportschool onzeker en ongemakkelijk - sommige fitnessen kunnen een beetje intimiderend overkomen. Of misschien is er geen fitness bij jou in de buurt, en is het een hele toer is om bij een verderaf gelegen fitness te komen (waardoor het waarschijnlijker wordt dat je smoesjes vindt om niet te gaan). Lidmaatschappen en lessen van een fitness kunnen ook behoorlijk duur zijn.

Gelukkig zijn er tal van goedkope (en zelfs gratis) manieren om fit te worden en gewicht te verliezen, zonder dat je naar een sportschool hoeft te gaan. Hier zijn drie strategieën die je kunt proberen.

 

1. Wandelen

 

Als je wilt beginnen met sporten is wandelen een prima manier om aan de slag te gaan - je hebt alleen een paar goede schoenen nodig. Lopen is uitstekend voor de gezondheid van je cardiovasculaire systeem en je longen. Het verbetert je bloedsomloop en verstevigt je beenspieren. Maak de wandeling tot een dagelijkse routine, ga wandelen met vrienden en familie, of doe je koptelefoon op en luister naar je favoriete podcast als je een blokje om gaat.

 

2. Work-outs thuis

 

Het enige dat je nodig hebt is een klein en leeg vloeroppervlak en je kunt op elk gewenst moment je oefeningen gaan doen, ongeacht het weer - en dat allemaal zonder je huis te moeten verlaten. Je hebt zelfs geen apparatuur nodig om te beginnen. Er bestaan veel geweldige trainingsmogelijkheden die je thuis kunt doen, in je eigen tempo.

 

3. Hardlopen

 

Nog een geweldige methode waar je alleen maar een paar goede schoenen voor nodig hebt. Het is belangrijk om te onthouden dat hardlopen veeleisender is dan wandelen, dus als je nog niet eerder hebt gesport of al enige tijd niet veel oefeningen gedaan hebt, bouw het dan langzaam op en begin met de ren-loop-ren-methode.
 

Behalve dat het zo interessant blijft, train je met het mengen van deze drie methodes ook verschillende spiergroepen wat je een verscheidenheid aan kracht- en fitnessvoordelen oplevert.

 

Referenties:
https://www.nhs.uk/live-well/exercise/